Unreal Commander

szerda, november 13, 2013

"Kötelezők" az új Operához

Láthatólag a többség még nem váltott az új Operára. Megértem őket, mert az új Opera valóban nem éri még el kényelemben a korábbi színvonalát és rugalmasságát. Ám számomra annyira fontos a kompatibilitás, hogy rávettem magam, hogy megpróbáljam "belakni" az Opera Next-et. És addig jobb ezt megtenni, amíg még  Presto elavultsága miatt "azonnali" váltásra lenne szükségem.

Ha az új melletti érveket kell sorolnom, akkor első természetesen a kompatibilitás. Ám nem elhanyagolható előny az sem, hogy az új Opera simán használni tudja a Chrome (elvileg) összes  Bővítményét a Chrome Web Store (továbbiakban: CWS) -ból. Ám mivel a CWS csak a Google Chrome-nak engedi letölteni a Bővítményeket, ezért a védelmi vonalat meg kell kerülni. Erre alkalmas az Opera bővítménye:
Download Chrome Extension.
Ennek telepítése után már simán telepíthetjük a CWS Bővítményeit, mivel Chrome-nak fogunk látszani.

A másik "kötelező" már egy Chrome-bővítmény, amit az előbbi telepítés után tudunk csak telepíteni. A SimpleExtManager segítségével rendkívül kényelmesen tudjuk egyedileg és csoportosan ki-be kapcsolgatni a telepített bővítményeket.

A további bejegyzésekben megmutatom, hogy mely bővítményeket használom, amelyekkel már egészen "otthonosnak" érzem az új változatot. Jó szórakozást és próbálgatást Mindenkinek!